RADIANT ARCADIA i Skive Theaters foyer

Spil Dansk 2021 – med et særligt twist

Spil Dansk handler ikke kun om at synge danske tekster og spille dansk komponeret musk …

Spil Dansk handler også om at sætte spot på dansk musikliv generelt, på dansk produceret musik og på danske musikeres levevilkår, rettigheder mm. og herunder selvfølgelig også dansk musik og danskere musikeres globale rolle i udlandet.

Kulturnetværket Svanen har derfor taget springet og inviteret den internationale kvindegruppe Radiant Arcadia, som spiller og synger musik fra hele verden, til at give koncert i Spil Dansk-ugen søndag 7. nov. kl. 16 i Skive Theaters foyer. 

Ligesom dansk musik eksporteres til udlandet og spilles over hele verden -tænk bare på danske klassiske musikere, operasangere, elektroniske komponister, balletdansere og jazzmusikeres rolle på verdensscenen importeres der naturligvis også meget international musik til Danmark, og der opføres masser af verdensmusik rundt omkring i hele landet.

Det får vi nu en smagsprøve på, når Radiant Arcadia forfører Skive.

Kom og oplev smuk, flot, fængende, sjov, rørende og inciterende musik fra hele verden, fremført af 7 fantastiske, dygtige og karismatiske danske og udenlandske kvinder 

Anne Eltard, der leder orkestret, begyndte som spillemand i Folkets Hus i Stengade i de kreative 70’ere, da folkemusikken fik en revival-bølge, og enhver med respekt for sig selv ejede en hønsestriktrøje, et par træskostøvler og en blomstret violin. 

Siden har hendes karriere ført hende vidt omkring i verden og igennem mange genrer. Radiant Arcadia er opstået i 2011 som et samarbejde imellem en gruppe særdeles professionelle og engagerede kvindelige musikere, som hver især repræsenterer deres verdensdel og religion, og deres ide er at vise, at kunsten kan nedbryde grænser, og at den altid er fredelig og universel.

Orkestret består af Channe Nussbaum (DK), Karen Svane Jørgensen (DK) og Sarah Yaseen (UK/PAK): Sang (jiddisch, hebraisk, bulgarsk, opera, arabisk, urdu, engelsk, sufi mm.). Salam Susu (DK/SYR): Orientalsk harpe, Anne Eltard (DK): Violin, Maren Hallberg (DK): Harmonika og Anja Præst (DK): Basklarinet.

De har udgivet 2 albums og optrådt ved koncerter og festivals over hele verden.

Anne Eltard inviterer ofte gæstekunstnere ind, som kan tilføre gruppen nye farver og ny inspiration, og koncerterne fremstår derfor aldrig ens, men er altid autentiske og repræsentative for verdensmusikken og så fulde af liv og musikalitet, at man slet ikke kan lade være med at synge med eller lade sig trække ud i dansen!

Selvom de 7 vidunderlige kvinder alle tager deres opgave dybt alvorligt, sprudler deres optræden af munterhed, sjove indfald og flotte kostumer

Det bliver en oplevelse, I absolut ikke må gå glip af –  og en værdig måde at fejre Spil Dansk 2021 på! 

Arr.: Kulturnetværket Svanen i samarbejde med Kulturelt Samråd Skive og Skive Theater.